Bingobonusar

Oavsett vilken bingosajt du väljer, så kommer du att erbjudas diverse bonusar. I själva verket kanske det är så att det är bonusarna som avgör vilken sajt du väljer. Då kan det vara på sin plats att informera lite om olika bonusar, hur de fungerar, vilka villkor som vanligtvis gäller och så vidare. Det går inte att bara välja den bingosajt som erbjuder mest pengar och tro att det är bra så. Högst bonus behöver inte alltid betyda att deras erbjudande är det bästa.

Först så lite om de olika bonusar som förekommer. En registreringsbonus är en bonus som du får bara för att du registrerar dig. Den är vanligtvis inte så stor, och mest till som lockmedel, för att du ska prova deras bingospel. Deras förhoppning är givetvis att du ska tycka att den är så bra att du är beredd att satsa av dina egna pengar för att spela där. Då kommer du oftast att få en så kallad insättningsbonus. Hur den fungerar kan variera lite, men överlägset vanligast är att de matchar din insättning, krona för krona, upp till ett visst belopp. Dessa är de två ”grundbonusarna”, men efter hand kommer du antagligen att stöta på fler erbjudanden: som att din insättning återigen matchas under en viss period.

Dessa bonusar har dock ett omsättningskrav. Det betyder att även om du vinner, så är pengarna fortfarande låsta på sajten. Du kan inte ta ut dem förrän du spelat för ett visst belopp. Omsättningskravet varierar, men är vanligen mellan 20 och 50 gånger. Får du 100 kronor i bonus och omsättningskravet är 50 gånger, så måste du omsätta sagda hundralapp 50 gånger innan du kan ta ut eventuell vinst. Rent praktiskt innebär det här att ju lägre omsättningskrav, desto bättre bonus. 1,000 kronor i bonus med ett omsättningskrav på 50 gånger är inte nödvändigtvis bättre än 250 kronor med 20 gångers omsättningskrav.